Kuinka poistaa tai poistaa käytöstä Google-tili
Haluatko päästä eroon Google-tilistäsi? No, olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa kerron sinulle yksinkertaiset vaiheet Google-tilin poistamiseksi tai poistamiseksi käytöstä. Erityisesti voit poistaa Google-tilisi kokonaan tai poistaa sen käytöstä yhdellä kosketuksella. Voit kuitenkin myös poistaa tililtäsi tietyt palvelut, mukaan lukien Gmail, YouTube.
Kuinka poistaa tai poistaa käytöstä Google-tili?
Joissakin tapauksissa Google-tiliäsi ei ehkä enää tarvita. Nyt kun et käytä sitä, on parempi sanoa hyvästit poistamalla se kokonaan. Tällaisia tilanteita syntyy satunnaisesti, kun haluat hylätä Google-tilin kokonaan tietyistä syistä. Tämän jälkeen näytän sinulle vaiheet tilin poistamiseksi tai poistamiseksi käytöstä. Muista kuitenkin, että poisto on pysyvä. Onneksi voit ladata tärkeät tietosi ennen kuin teet saman.
Lue myös: Uuden sovelluksen sisäisen YouTube-chatin käyttäminen
Ennen kuin poistat Google-tilisi: varmuuskopioi Google-tiedot
Jos aiot poistaa vain Google-tilisi tai jopa Gmail-tilisi, on aina suositeltavaa ladata ja tallentaa tiedot etukäteen. Tietojen varmuuskopiointi:

- Avaa verkkoselain ja siirry osoitteeseen https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
- Vieritä alas ja napauta 'Lataa tietosi' -vaihtoehtoa otsikon 'Lataa, poista tai luo suunnitelma tiedoillesi' alla.
- Valitse Google-tuotteet, jotka haluat sisällyttää tiedostoosi. Määritä seuraavaksi kunkin tuotteen asetukset ja napsauta 'Seuraava'.
- Nyt voit mukauttaa tiedostomuotoa, toimitustapaa ja arkiston kokoa.
- Valitse tiedostotyypiksi .zip, .tgz ja .tbz
- Valitse tiedostokoko väliltä 1 Gt - 50 Gt (se jaetaan pienempään kokoon, jos koko on liian suuri)
- Valitse suora latauslinkki tai tallenna varmuuskopio Driveen, Dropboxiin tai OneDriveen toimitustavaksi
- Lopuksi napauta 'Luo arkisto' ja tiedot lähetetään sinulle valitsemallasi toimitustavalla.
Mitä tapahtuu, kun poistat Google-tilisi?
Nyt kun olet varmuuskopioinut tietosi, on tärkeää tietää, mitä tapahtuu, kun poistat Google-tilisi. Tilin poistamisen jälkeen:
- Menetät pääsyn kaikkiin tilin tietoihin ja sisältöön, mukaan lukien sähköpostit, tiedostot, valokuvat ja kalenterit.
- Googlen palveluilla ei ole mahdollista käyttää palveluita, kuten Gmail, Drive, Kalenteri tai Google Pay.
- Menetät tällä tilillä YouTubesta tai Google Playsta ostetut tilaukset ja sisällön. Sisältää sisältöä, kuten sovelluksia, elokuvia, pelejä, musiikkia ja televisio-ohjelmia.
- Google Chromen historia, tallennetut salasanat ja kirjanmerkit eivät ole enää käytettävissä.
- Gmail-osoitteesi poistetaan. Vastaavaan Gmail-osoitteeseen lähetetyt sähköpostit eivät tavoita sinua. Sinä tai kukaan muu ei kuitenkaan voi käyttää osoitettasi uudelleen.
- Menetät kaikki tilin kanssa synkronoidut yhteystiedot.
- Menetät tilisi sovelluksissa, peleissä ja palveluissa, joissa käytit rekisteröitymiseen edellistä tiliä. Siksi yhdistä toinen todennuspalvelu paremmin ennen tilisi poistamista.
Poista tilisi pysyvästi 2 minuutissa
Kun olet täysin varma, että menetät yllä mainitut asiat, jatka huolellisesti seuraavien vaiheiden avulla poistaaksesi Google-tilisi:
snapchat katso, kuka katseli tarinaa

- Mene luoksesi Google-tilin asetukset ja siirry kohtaan 'Tiedot ja personointi'.
- Vieritä alas, etsi 'Lataa, poista tai luo suunnitelma tiedoillesi' -otsikko ja napauta 'Poista palvelu tai tilisi' -vaihtoehtoa.
- Napsauta sitten 'Poista tilisi', kirjoita tilisi salasana uudelleen ja jatka näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.
Kun yllä olevat vaiheet on suoritettu, Google poistaa tietosi kokonaan ekosysteemistäsi. Jos muutat mieltäsi, voit peruuttaa poistoprosessin kirjautumalla tilillesi 2–3 viikon kuluessa.
Lue myös: Kuinka ottaa tumma tila käyttöön Google Chromessa Androidissa
Poista Gmail, YouTube ja muut Googlen palvelut tililtä yksitellen
Mitä tapahtuu, jos haluat poistaa tietyn palvelun tililtäsi? No, tässä tapauksessa tiliäsi ei tarvitse poistaa kokonaan! Poista Gmail, YouTube, Google Plus tai mikä tahansa muu Google-palvelu noudattamalla alla olevia ohjeita:
- Poista tili noudattamalla edellisen menettelyn vaiheita 1 ja 2.
- Kun olet 'Poista palvelu tai tilisi' -välilehdellä, napauta 'Poista palvelu' -vaihtoehtoa.
- Anna salasana uudelleen.
- Seuraavalla sivulla voit valita palvelun, jonka haluat poistaa.
Poista Gmail-tilisi napsauttamalla roskakorikuvaketta Gmailin vieressä. Voit tehdä saman YouTuben, Play Pelien, Google Playn, Google Plusin jne. kohdalla. Tällä tavalla voit poistaa tietyn Google-palvelun vaikuttamatta tiliisi.
Joten nämä olivat joitain tapoja poistaa Google-tili. Kerro meille kysymyksesi (jos sellaisia on) alla olevassa kommenttiosassa. Haluaisimme myös tietää, miksi aiot poistaa Google-tilisi.


